به گزارش خبرنگار آی هینا، سعید نمکی در مراسم بهره برداری از پایگاه اطلاعات برخط بیمه شدگان کشور ضمن تبریک دهه فجر افزود: سازمان بیمه سلامت همگام با تحولات انجام شده در وزارت بهداشت مبنی براجرای پرونده الکترونیک سلامت، اعمال راهنماهای بالینی، اجرای نظام ارجاع الکترونیک همکاری و همراهی میکند.
وی بیان کرد: درسالهای اول پس از انقلاب، با هم مهربانتر بودیم و سیاست زدگی کمتر بود و تخریب یکدیگر به اندازه امروز نبود. امیدواریم باز آن ایام سرشار از مهربانی را تجربه کنیم. دستاوردهای عظیمی در همه عرصهها داشتیم. در نظام سلامت، توسعه و کاهش مرگ و میرها اتفاق افتاد و آنچه جمهوری اسلامی ایران در این سالها در منطقه مدیترانه شرقی به دست آورد، مثال زدنی است.
نمکی گفت: اگر بخواهم به بخشی از موفقیتهای نظام ارائه خدمات بهداشتی و درمانی اشاره کنم، میتوان به خانههای بهداشت و بهورزان به عنوان سربازان خدمت مقدم نظام ارائه خدمت اشاره کرد. چه اتفاقی افتاد که بهورزان با ۶ کلاس سواد توانستند حداقل ۹ خدمت مراقبتهای بهداشتی اولیه را به گونهای تامین کنند که پوشش واکسیناسیون از ۲۵ درصد به صد در صد برسد و مرگ و میر مادران باردار به یک دهم قبل از انقلاب برسد. یکی از شاخصهای اصلی، نگاه جامعه محوری بود. یعنی فردی از قلب جامعه و با گفتمان مردم یک سرزمین و آشنا به مشکلات اجتماعی آن منطقه با سادهترین و کمترین هزینه انتخاب شد و دومین موضوع، ایجاد سیستم ثبت درست دادهها بود.
وزیر بهداشت افزود: نظام داده پردازی و ثبت اطلاعات در شبکه بهداشت در گذشته وجود داشت که روزانه میزان ابتلا به بیماری واگیر و پوشش واکسیناسیون و مرگ و میر در آن ثبت میشد. وقتی وارد وزارت بهداشت شدم همکاران خود را بسیج کردم و توانستیم پرونده الکترونیک سلامت را برای بیش از ۸۰ میلیون جمعیت کشور ساماندهی کنیم. برای اجرای نظام ارجاع، ابتدا باید این ریل گذاری را انجام می دادیم. با همت همکاران ما در یک زمان کوتاه توانستیم این ریل گذاری را انجام بدهیم.
وی ادامه داد: پس از آن سراغ تدوین راهنماهای بالینی رفتیم. طرح تحول سلامت آغاز شده و خیلیها میگفتند این طرح را باید جمع کنیم. در طرح تحول سلامت که خیرات و برکات زیادی برای کشورداشت، در کاهش پرداخت از جیب بیمار، توسعه زیرساختها در مناطق محروم، تامین دارو برای بیماران صعب العلاج و خاص موفق بودیم، اما یکی از ضعفها این بود که نگاه اقتصاد سلامت را از آن دریغ کرده بودیم.
نمکی اظهار کرد: در هیچ جای دنیا نمیتوان صبح سی تی اسکن و بعد از ظهر ام آر آي انجام داد. برای حل این مشکلات به زیرساخت پرونده الکترونیک سلامت و ثبت لحظهای دادهها نیاز داشتیم. پس از آن سراغ نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک رفتیم. البته اعتقاد نداریم که با جامعه پزشکی باید با زبان زور حرف زد، زیرا به اندازه کافی از بیرون حرفه به همکاران ما در درون حرفه ظلم میشود.
وزیر بهداشت بیان کرد: در حرفه ما خدمت به مردم به مراتب بیشتر از عدم خدمت است. برای نسخه نویسی الکترونیک همه تلاش ما استفاده از زبان انگیزشی است. بین سه ضلع گیرنده خدمت، سازمانهای بیمهگر و ارائه دهنده خدمت تعادلی ایجاد میکنیم تا به این حرکت بپیوندند. تقریبا ۸۰ درصد راه را در زمینه نسخه پیچی و نسخه نویسی الکترونیک در داروخانهها، همه راه را در سازمانهای بیمهگر رفتیم و فقط مطبهای خصوصی باقی میماند که نیاز به تشویق دارد.
نمکی افزود: امروز جز تله مدیسین راهی برای افزایش سرعت در نظام شبکه نداریم. باید از آموزش و نوبت گیری و انتقال پیامهای بهداشتی از راه دور استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: در زمینه کرونا هیچ مورد مثبتی در کشور دیده نشده است و در عین حال اطلاع رسانیهای گستردهای از طریق تلفن همراه در این زمینه اتفاق افتاد.
وزیر بهداشت گفت: البته نباید همه فکرها به سمت استقرار زیرساختها برود. زیرا نیاز به افراد با تجربه و با سواد داریم. آموزش افرادی که باید با زیرساختها کار کنند، به مراتب مهمتر از خود سیستمها است و باید برای آموزشها وقت بگذاریم./۱۱